Πέμπτη, Απριλίου 10, 2008

Αφαντοι οι Ολυμπιακοί

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΤΟΠΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ- ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Και το ποδόσφαιρο στον κλοιό του ντόπινγκ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Δοντάς
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και στίβος μπήκαν στο μικροσκόπιο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, από τη διοίκηση του οποίου αποτελεί παρελθόν ο αντιπρόεδρός του Αστέριος Δεληγιάννης. Και όλα αυτά, τη στιγμή που από ανακοίνωση του Συμβουλίου προκύπτει πως παραβάσεις ντόπινγκ υπάρχουν από έναν αθλητή στίβου (αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης), δύο ποδοσφαιριστές (κάνναβη) και έναν ακόμη ποδοσφαιριστή (ή μήπως αθλητή στίβου;) που αρνήθηκε τον έλεγχο.
Στο μεταξύ, παρελθόν από τη διοίκηση του ΕΣΚΑΝ αποτελεί ο αντιπρόεδρός του Αστέριος Δεληγιάννης. Λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής για το ντόπινγκ στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής έκανε λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Δεληγιάννη. «Είναι αντιδεοντολογικό να μιλάει για ύπαρξη και άλλων θετικών δειγμάτων, πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους. Αποτελεί παράβαση του Κανονισμού και κάθε έννοιας Δικαίου», είπε ο κ. Σεβαστής. Με τη θέση αυτή συμφώνησε και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Λιάπης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του κ. Δεληγιάννη- την οποία και υπέβαλε ο τελευταίος. Όπως ανακοινώθηκε χτες από την ΕΠΑΕ, στις 10/2/2008, στον αγώνα για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Θρασύβουλος- Πανθρακικός, ανιχνεύθηκε στα ούρα του ποδοσφαιριστή του γηπεδούχου Χαρίδημου Μίχου, η απαγορευμένη ουσία τεστοστερόνη. Και γι΄ αυτόν τον λόγο ο παίκτης κλήθηκε σε απολογία για την Παρασκευή. Εξάλλου χτες, η ομοσπονδία του χαντ μπολ τιμώρησε με διετή αποκλεισμό τον αθλητή του Κορωπίου Νίκολα Ντόλιτς, γιατί βρέθηκε να έχει κάνει χρήση κάνναβης.
Δεν βρέθηκαν οι Ολυμπιακοί
Ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού πέρασαν χτες από έλεγχο ντόπινγκ, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους του Ολυμπιακού δεν βρέθηκαν. Προχτές το βράδυ, είχαν δεχτεί την αιφνιδιαστική επίσκεψη του ανθρώπων του ΕΣΚΑΝ στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, οι αθλήτριες του στίβου Μιρέλλα Μανιάνι, Πόπη Αστροπεκάκη, Ελένη Φιλάνδρα (κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μ.) και ο αθλητής Τάσος Γκούσης.
Στους Θρακομακεδόνες, πέρασαν από έλεγχο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Λαγός, Παππάς, Παπασταθόπουλος, Μπούρμπος, Ταχτσίδης και Μπλάνκο, ενώ από τον Παναθηναϊκό οι Γκαλίνοβιτς, Τζιόλης, Φύσσας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι και Μόρις. Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, οι εκπρόσωποι του ΕΣΚΑΝ που πήγαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στις 12.00 αποχώρησαν άπρακτοι. Κι αυτό επειδή η προπόνηση είχε μετατεθεί για το απόγευμα, χωρίς όμως αυτή η αλλαγή να έχει γνωστοποιηθεί στο ΕΣΚΑΝ.
Πάντως το θέμα υποβαθμίστηκε। Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ειδοποίησε τη Σούπερ Λίγκα ότι το φαξ με το οποίο την ενημέρωνε για την αλλαγή της ώρας προπόνησης «κόλλησε στο μηχάνημα» χτες, στις 10 το πρωί. Η διοργανώτρια με τη σειρά της ανέφερε το συμβάν στο ΕΣΚΑΝ, μαζί με τη διευκρίνηση ότι η αλλαγή της ώρας ήταν γνωστή από χτες το βράδυ, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα των χτεσινών εφημερίδων.

Αντιγράφω από τα σημερινά ''ΝΕΑ''...μα γιατί ρε παιδιά όλα μου φαίνονται τόοοοσο τυχαία;;;άλλαξε λέει ο Ολυμπιακός την χθεσινή ώρα προπόνησης, όλως τυχαία την μέρα που θα έκανε έλεγχο η ΕΣΚΑΝ,έστειλαν λέει φαξ στην Ομοσπονδία δύο ώρες νωρίτερα το οποίο όλως τυχαία κόλλησε στο φαξ...αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά με την ξαφνική πτώση της απόδοσης της ομάδας, πέραν της ανικανότητας του γαύρου,μετά τους Ευρωπαικούς αγώνες, το σύρσιμο στα τελευταία ματς...και κάτι περίεργες δηλώσεις βασικών ποδοσφαιριστών ότι είναι σαν να είναι σε κώμα, κάτι σεν μου αρέσει στην ιστορία όλη...σαν πολλές συμπτώσεις δεν μαζεύτηκαν ;;;!!!!
email email print απόκομμα print

Δεν υπάρχουν σχόλια: