Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Πολλά και διάφορα..

Είδατε τι παθαίνει κάποιος αν έχει καιρό να γράψει; μισή ωρίτσα έκανα να μπω...αλλά με βοήθησε η Google..

1300
Χτυπάει το τηλέφωνο,Πάρι γρήγορα στο Κιοτάρι στο Magic Life, καιγόμαστε, πρέπει να εκκενώσουμε,πάσα δυνάμη όλα τα λεωφορεία εκεί , είναι και ο Μάνος καθ'οδόν,μαζί θα συντονίσετε την εκκένωση.Την Νταιάνα, την ιδιαιτέρα του Μάνου την ήξερα χρόνια και α πό τον τόνο της φωνής της κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν ήταν απλά.
Με βρήκε λίγο πριν το σπίτι μου, επέστρεφα από παραλία,η φωτιά που έκαιγε στο κεντρικό μέρος του νησιού ήταν 3 χλμ από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στο Κιοτάρι.Με πνίγουν ερωτήματα χωρίς τάξη και ειρμό,και που στο καλό θα πάμε 3000 άτομα;βέβαια προεργασία είχε γίνει άλλα όλα τα σενάρια επί χάρτου στηριζόταν στη θεωρία στην πράξη θα το βλέπαμε τώρα..

Σε χρόνο dt είχα βάλει την στολή μου και ήμουν στο δρόμο για Κιοτάρι..Με το ένα χέρι στο τιμόνι, το άλλο στο κινητό,κόκκινος συναγερμός για οδηγούς λεωφορείων και ταξί..Μ ε τα αλάρμ στο δρόμο, τα μεγάλα φωτά διότι αν και 1400 το μεσημέρι ήταν σκοτάδι,προσπέρασα αρκετά από τα 70 λεωφορεία που χρειαζόμουν στο δρόμο,εννοείται ότι οποιοσδήποτε περιορισμός και ταχύτητας και ωραρίου είχε αρθεί και επίσημα από την Αστυνομία.
Ντριν,ντριν έξω από τον Αρχάγγελο το τηλέφωνο, ο Μάνος στη γραμμή,που είσαι;υπάρχει πρόβλημα,του λέω σε 25 θα είμαι εκεί αλλά τα λεωφορεία λόγω κίνησης θα χρειαστούν παραπάνω..

Από την Κάλαθο και κάτω πηγαίναμε σημειωτόν από τον καπνό και την σκόνη, δεν βλέπαμε στις 1430 το μεσημέρι.Με σταματάει η Αστυνομία στη Λάρδο,δρόμος κλειστός,του εξηγώ ότι αρχίζουμε εκκένωση καο ότι 70 λεωφορεία ακολουθούν, μου ανοίγει αμέσως...Το ράδιο μεταδίδει ανεπίσημες πληροφορίες ότι η TUI αρχίζει εκκένωση,τηλεφωνούν από σταθμούς και τηλεόραση,διαψεύδω τα πάντα για ευνόητους λόγους,αποφυγή πανικού κλπ...βέβαια ήξερα δεν θα μείνει κρυφό για πολύ..

Μια ώρα πριν είχαμε πάρει επίσημη εντολή από την Πολιτική Προστασία στην Αθήνα να αρχίσουμε εκκένωση με ιδία μέσα,διότι ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορούσε να εγγυηθεί το χρονοδιάγραμμα που του θέσαμε στην σύσκεψη μεσάνυχτα της προηγουμένης στη Λάρδο.Και καλύτερα όπως αποδείχθηκε.

Το Emergency plan σε πλήρη εφαρμογή,όλοι στς θέσεις τους και στην πρώτη γραμμή και υποστηρικτικά,παράλληλη επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσεως και ο θεός βοηθός.
Ακόμα βούηζαν τα αυτιά μου από τις κραυγές του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, δεν θέλω θύματα, δεν με ενδιαφέρουν οι ελιές και τα κτήματα, τους θέλω όλους ζωντανούς.

Στο Ξενοδοχείο μοίραζαν πετσέτες βρεγμένες και μάσκες οξυγόνου,οι στάχτες έκαιγαν τα ρουθούνια μου.Αρχισε η επιβίβαση, με τάξη και σειρά,Γερμανοί γαρ, αν ήταν Ελληνες...πρώτο στάδιο μεταφορα σε ασφαλές σημείο 3 χλμ από την φωτιά και βλέπουμε...οι οδηγοί όλοι υπεράβαλλαν εαυτούς,παράλληλη εκκένωση 3 μεγάλων ξενοδοχείων πρώτη φορά κάναμε.Το κίνητο δεν σταματούσε να χτυπάει,οι μπαταρίες και οι εφεδρικές στα όρια τους,στη θεωρία είχαμε προβλέψει 100 τηλ, στο τέλος της ημέρας είχα 1134!!!!

Σε 45 λεπτά μέσα 3100 κόσμος είχε ασφαλώς μεταφερθεί σε σημείο προεπιλεγμένο και ασφαλές.Και όχι μόνο δικός μας, και από άλλα ανταγωνιστικά γραφεία, εκείνη την ώρα δεν λες όχι..
Μόλις τελειώσαμε άρχισαν να φτάνουν τα λεωφορειάκια του Δήμου για την επίσημη εκκένωση...Η συνέχεια δεν έχει ιδιαίτερη σημασία,βρέθηκαν καταλύματα για όλους σε ασφαλείς περιοχές και συνεχίστηκαν απρόσκοπτα οι διακοπές..

Αναμνήσεις από μια ωραία επαγελματική οικογένεια σε αλλοτινούς όμορφους καιρούς..

Δεν υπάρχουν σχόλια: